VM Kvinder 2013

Det danske kvindelandshold bestående af Mia Nordbeck Jensen, Maria Saxild Laursen, Line Mie Hjort og Camilla Svensson har netop været VM, hvor de har lavet et fantastisk flot resultat. 
De spillede sig i kvartfinalen, hvor de desværre tabte til Frankrig. I
kke desto mindre er Danmark på petanque kvindesiden placeret blandt de 8 bedste nationer i verden.
Det er et rigtig flot resultat og på vegne DPF ønskes de tillykke med det meget flotte resultat som vi alle er meget stolte over. 

Med venlig hilsen Lotte Büchert, formand
Se programmet på fransk Her...
Resultater kan følges på det franske forbunds hjemmeside Her...

Rapport fra Montauban 3. dag

I dag skulle vi møde Frankrig i 1/4 finalen. Start opstillingen var Mia, Marie og Camilla. Pascal havde valg Mia som indlægger og Maria som midt spiller. Starten så lovende ud 4 point i første runde, og 1 point i den næste runde. Men så var det som om Frankrig fik løftet sig endnu et niveau, og fra da af slap de ikke taget på os. De spillede rigtigt flot. I næstsidste runde blev Maria udskiftet med Line, og selvom alle spillere kæmpede, var det ikke nok. Frankrig vandt derfor fortjent 13 – 5.

Derefter var vi ude af VM, men vi kan godt være stolte af resultatet og af vores spil.

De gode resultater ved de sidste to Europa mesterskaber, har skabt respekt om Danmark, og det har tydeligt kunne mærkes her til VM. Flere og flere nationer henvender med invitationer og spørger til, hvordan det går i turneringen.  

Jeg vil gerne sige tak til de tilskuere, der kom og støttede os. Jeg ved, at det betyder meget for pigerne.

Til sidst vil jeg gerne rose pigerne for et fantastisk VM. Det lover godt for fremtidens arbejde, at vi kan fremvise den stabilitet gennem flere internationale mesterskaber. 

Hilsen Henrik

Rapport fra Montauban 2. dag

I den første kamp i dag, skal vi møde Italien. Kampen spilles på tv-banen, som nogen måske har set. Opstillingen er Maria Mia og Camilla. 
Vi starter godt og kommer foran i første runde med 4 – 0, men herfra går næsten alt galt. Vi kommer bagud 5-10 og 5-11, hvorefter vi kommer lidt tilbage igen med resultatet 9-11, inden Italien vinder kampen 13-9. Et ærgerligt nederlag, som pigerne var skuffede over, for hvis vi havde spillet op til vores niveau fra går, havde vi vundet kampen. Det skulle dog vise sig, at være den kamp som ikke betød så meget at tabe.

I næste kampe møder vi Scotland, og her er opstillingen Line, Mia og Camilla.
Pigerne insisterer på at revanchere sig fra sidste kamp og vinde stort. Alle spiller 100 % i kampen og Scotland får en Fanny, 13 – 0 til os. Den flotte sejr betyder, at vi nu ligger nummer 4 efter fire runder.

I den sidste af de indledende runder møder vi Schweiz, som har været meget velspillende i hele turneringen. Opstillingen her er Line, Mia og Camilla. 
Selv om cifrene 13 – 6 ikke vidner om en tæt kamp, var det i starten et meget intenst opgør, hvor man fornememde, at det hurtigt kunne vende. Men efter 5-6 til Schweiz, begyndte holdet at spille alle deres kugler godt, og lukker ikke Schweiz tilbage i kampen, som vi derfor vinder 13-6.

Efter den sejer ender vi som nummer fem i de indledende runder og har dermed kvalificeret os til 1/8 dels finalen.
Når vi gennemgår alle vores modstandere i de to dage, kan vi konstatere, at de alle er i top 12 på nær Scotland. Rigtigt flot resultat indtil videre.

Så er det tid til 1/8 finalen, hvor vi igen skal møde Israel. Opstillingen er Maria, Mia og Camilla. Selv om Israel prøver på at udstråle selvtillid i begyndelsen, er det tydeligt, at de har stor respekt for vores piger, der da også i kampen spiller et niveau højere end dem og vinder 13 – 6.

En meget flot dag, som endte med en plads i ¼ finalen, der skal spilles i morgen klokken 10.00 mod Frankrig.
2 af spillerne på det hold, vi skal møde i morgen, er de spillere vi havde besøg af i Danmark, og som holdet trænede imod for 14 dage siden.  Vi håber, at det er en fordel for os, at de kender os. For der ingen tvivl om, at der er respekt fra fransk side, der er klar over, de skal spille op til deres bedste, hvis de ikke skal tabe mod et velspillede og motiveret dansk hold, der ikke er bange for dem.

Hilsen
Henrik

Rapport fra Montauban 1. dag

I den første kamp mod Israel var start opstillingen: Line, Camilla og Mia.
Kampen havde vi styr på stor set hele vejen.
I starten var der forståligt nok nogle præmierenerver der skulle takles. Vi kom bagud med 6 – 9 inden vi fik det til at køre igen og vandt kampen.
 
I kamp to var opstillingen Maria, Camilla og Mia.
Vi skulle møde Tjekkiet som lige havde vundet over de forsvarende verdensmestre fra Tunesien .
Det blev en meget nervepirrende kamp. Vi starter fint og vinder 1. runde med 5 point, men i de følgende 4 runder går alt galt og vi kommer derfor bagud 5-10. I den følgende runde laver Pascal helt om på positionerne på holdet.
Den beslutning skulle vise sig at være den rigtige, for efter den rokering vinder vi de 2 følgende runder.
Tjekkiet kommer bagud 10-12, men kommer igen så den står 12-12.
I runden efter bliver Tjekkiet nødt til at skyde gris, for ikke at tabe, Det lykkes for dem og kampen er meget nervepirrende. Så bliver det vores tur til at skyde gris. Camilla rammer grisen klokkerent og giver os dermed mulighed for endnu en omgang. I næste omgang er pusten gået totalt af Tjekkiet og Danmark vinder 13 – 12.

Efter de to lange kampe var det Mia tur til at skyde.
Skyde underlaget var meget svært og faktisk var 14 point nok til at kvalificere sig til næste runde, men desværre måtte Mia nøjes med 12 point og er derfor ude af skyttekonkurrencen.
Underlaget voldte de fleste problemer, og var heller ikke særligt tilskuervenligt. Højeste point i indledende runde var kun 34. 

Alt i alt var det en god 1. dag.  Vores piger er de er rigtigt stærke mentalt, og går til opgaven med selvtillid og rigtigt godt humør.
Vi jeg krydser finger for de forsætter med vinder kursen i morgen. Dog helst uden så nervepirrende en kamp som den sidste.

Hilsen
Henrik


Mia Jensen


Camilla SvenssonMaria Saxild-Hansen


Line Hjort


                                  


Delegationschef

Henrik Toft

Coach

Pascal Verbregue