Dansk Petanque Forbund glæder sig over et velafholdt VM

I Store bededags weekenden den 12. til den 15. maj 2022 holdte Dansk Petanque Forbund for første gang VM i petanque i Karlslunde. VM blev afholdt i 5 discipliner, single og double for herrer og damer samt mix double.

Mix double parret Anders Erlandsen og Katrine Junge Olsen sikrede sig en historisk medalje til Danmark, da de vandt bronze. Anders er den første herresenior-spiller som vinder en VM-medalje, mens det på dame siden er 22 år siden, at kvinderne vandt sølv tilbage i år 2000.

Dansk Petanque Forbund er yderst tilfredse med de danske spilleres præstationer. Danmark gik videre til 1/8 dels finalen i 7 ud af 10 mulige, hvoraf 2 gik videre til kvartfinalen. Og med Anders og Katrines semifinale blev målet for dette års VM indfriet.
 
Weekendens billetter var udsolgte, og der var god opbakning til de danske spillere på hjemmebanen. Dansk Petanque Forbund har modtaget stor ros for den professionelle måde at afvikle et VM på og stor ros for alle de frivilliges hjælpsomhed og imødekommenhed. Tak til de 50 frivillige, som gjorde det muligt at afvikle de 4-VM-dage.

Tak til Greve Kommune, Karlslunde Idrætsforening og Sport Event Danmark for samarbejdet om VM, og tak for støtten fra alle sponsorer. 


Billeder fra VM 2022 i Danmark
 

Resultater
 

Deltagende Nationer 

Timetable 


Mediedækning af VM i petanque 2022

Der var en flot mediedækning af VM med flere radio- og TV-indslag, samt artikler. 

Radioindslag:

Morgenprogrammet på Radio 100 (dækning hele VM-ugen,mandag til torsdag). Hør et sammendrag fra VM-ugen og Hør Radio 100’s VM-Petanque-sang   

Ringdalog Kristensen på 24syv 

BBC Sport

Lars Refn har i forbindelse med VM i Danmark udgivet hans nye bog ’Petanque et spil til alle’, og i den forbindelse har Lars udbredt petanques historie ved deltagelse i forskellige radioprogrammer.

Hør Lars Refn i programmet Frederiks Værk på 24Syv. Find programmet Petanque – spillet for alle


TV-indslag:

Go’Morgen Danmark. Henrik Toft, Anders Erlandsen ogMia Carlsson var i studiet.

TV2 Sporten
  
 

Artikler:

Sn.dk

https://www.sn.dk/greve-kommune/vm-i-petanque-unge-danske-talenter-kan-goere-sig-gaeldende/

https://www.sn.dk/roskilde-kommune/danske-spillere-videre-ved-vm/

https://www.sn.dk/roskilde-kommune/dansk-droemmestart-paa-vm/

https://www.sn.dk/roskilde-kommune/historisk-dansk-medalje/

https://www.sn.dk/greve-kommune/opvarmning-til-vm-i-petanque/

Idrætsliv 

Horsens Folkeblad  

Amagerliv 

SPORT LIVE