Greve Kommune VM-vært i 2022
Organisation: DPF - CMS
Published by: Pernille Toft
Date: 5/12/2021 1:41:42 PM
Category: General
     
Greve Kommune VM-vært i 2022

For første gang nogensinde afholdes der et VM i petanque på dansk jord. Greve Kommune har samtidig sin debut som værts-kommune til et VM, når Karlslunde IF lægger petanquebaner til mesterskabet.

Om præcis et år (den 12. til 15. maj 2022) vil det være muligt for lokale borgere i Greve Kommune at opleve et VM helt tæt på, når ca. 50 petanquenationer kommer til Karlslunde for at dyste i petanque.

-  Verdensmesterskabet bliver det første petanque-VM i Danmark og det første VM-arrangement indenfor en DIF-idræt i Greve Kommune nogensinde. Lidt historie kan dermed skrives, og der bliver rig mulighed for at komme helt tæt på spillet og de mange spillere. Sammen med Dansk Petanque Forbund og Greve Kommune, vil vi det kommende år arbejde på at skabe festlige rammer for mesterskabet, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.Valget af værts-kommune var ikke svært.

- Greve Kommune har en af Danmarks bedste petanquefaciliteter, hvor Dansk Petanque Forbund afholder mange af sine landsholdssamlinger. Karlslunde er derfor praktisk talt hjemmebane for vores landsholdsspillere. Vi i forbundet glæder os derfor ekstra meget over, at Greve Kommune vil indgå i et samarbejde omkring mesterskabet, siger Lars Friis, Formand for Dansk Petanque Forbund.Det forventes, at ca. 50 nationer deltager i mesterskabet, hvor lande som Frankrig, Belgien, Italien, Marokko, Thailand og Cambodia er store petanquenationer. Dansk Petanque Forbund forventer derudover at kunne tiltrække både danske og svenske tilskuere til Karlslunde. Borgmesteren i Greve Kommune glæder sig til at kunne byde både deltagere og tilskuere velkommen.

-  Vi glæder os til at være vært for verdensmesterskabet. Det er første gang, at Greve Kommune er vært for et verdensmesterskab i petanque, og jeg tror også, at det er første gang mange af deltagerne og tilskuerne kommer til Greve. Derfor håber jeg, at alle får nogle dejlige dage i Karlslunde og bruger fritiden på at se lidt af området. Hallen ligger tæt på Greves lange badestrand, og hvis man er mere til kultur, så vil jeg anbefale et besøg på Mosede Fort 1914-18, som er et internationalt museum om første verdenskrig. Jeg glæder mig til at se alle i hallen og rundt omkring i kommunen, udtaler Pernille Beckmann, Borgmester i Greve Kommune.Kontakt:
Lars Friis, Formand, Dansk Petanque Forbund. Mobil:
Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark. Mobil: 40 31 48 55
Pernille Beckmann, Borgmester, Greve Kommune. Mobil: (evt via pr-chef i kommunen)
 


 

 


Dansk Petanque Forbund | Brøndby Stadion 20 , 2605 Brøndby | 26 28 24 45 | dpf@petanque.dk
CVR-nr.: 21 09 49 00 | Åbnings- og telefontid: Mandag - torsdag kl. 12-16 Cookies