|
  
Talenternes Spanienstur
Organisation: DPF - CMS
Published by: EU
Date: 10/15/2012 7:53:31 AM
Category: General
     

Talenternes Spanienstur

I dagene d.4.-8.10.2012 har udvalgte spillere fra EU´s talenttrup været på en kombineret trænings- og turneringstur til Almuñécar ca. 80 km øst for Málaga. Talenttruppen har i 2012 bestået af 17 spillere (5 kvinder, 12 mænd) – udover 3 træningssamlinger i Lillebrænde, Høng og Nordsjælland har EU haft lejlighed til at observere og coache spillerne ved forskellige turneringer bl.a. Hedebo Open og DM. Spillerne til føromtalte Spanienstur er udvalgt på baggrund af stor fremgang, seriøst arbejde og gode resultater. I forlængelse af dette års overordnede indsatsområde: Mentaltræning (med Kenneth Drejers som inspirator) kunne Belinda Svensson, Simone Gromada, Sanne Nielsen, Benjamin Chortzen, Dennis Jahn og Lau Larsen sammen med undertegnede drage sydpå. Formålet var at få mere international spilrutine og dermed især udbygge og styrke den mentale side af spillet. De første dages træning foregik dels på San Cristobal-stranden i Almuñécar og dels i byens klub: ”Club Petanca-la Bola Sexitana” (hvilket eksotisk navn!!).

Lørdagens doubleturnering foregik i nabobyen Motril. Med konstellationerne: Belinda/Sanne, Benjamin/Simone og Dennis/Lau placerede sidstnævnte sig som nr. 6 ud af 32 hold.

Om søndagen var der oprindeligt annonceret en triple-turnering, men den blev af uransagelige grunde, og med kort varsel, konverteret til en doubleturnering (med 42 hold). Ærgerligt og irriterende for os, som jo havde forventet også at kunne konkurrere inden for ”konge”-disciplinen. Men omstilling og tilpasning er nødvendig når man er på disse breddegrader. Doublerne blev sammensat på følgende måde: Lau/Sanne, Belinda/Simone samt Dennis/Benjamin. Belinda og Simone nåede til semifinalen i B-turnering, mens Dennis og Benjamin måtte se sig slået i den første A-kamp.

Det niveau vores spillere mødte til de 2 turneringer var udfordrende og udviklende. Teknisk og taktisk er vores spillere dygtige og fleksible, men det var også tydeligt at modstanderne formåede at presse til fejl i de afgørende faser af spillet, især når afgørende point- eller forsvarsindlæg skulle placeres.

Fra spansk side høstede spillerne mange anerkendende kommentarer og skulderklap. Frem for alt hæftede man sig ved den seriøse tilgang til sporten samt den fine sociale omgang med hinanden under, som efter spillet – kvaliteter som EU sætter stor pris på.

På EU`s vegne Jørgen Büchert 

 


Dansk Petanque Forbund | Brøndby Stadion 20 , 2605 Brøndby | 26 28 24 45 | dpf@petanque.dk
CVR-nr.: 21 09 49 00 | Åbnings- og telefontid: Mandag - torsdag kl. 12-16 Cookies