|
  
Formandens Nyhedsbrev foråret 2017
Organisation: DPF - CMS
Published by: Pernille Toft
Date: 3/28/2017 2:29:38 PM
Category: General
     
En ny sæson truer. Tilmeldingen til AL Sommerlandsturneringen er slut, og vi kan konstatere, at der er rekordtilmelding af hold. Det er rigtigt dejligt.

Den nye formand for Turneringsudvalget Mikkel Hjort er sammen med resten af TU kommet godt i gang med planlægningen for fremtidens DPF turneringer. Det tyder rigtigt fint. Samarbejdet i TU ser ud til at gå rigtigt godt. Der er smil hele vejen rundt.
Det gør samarbejdet i bestyrelsen også, vil jeg gerne understrege.

TU har som noget nyt planlagt en pokalturnering, og også den nye VØV (Vinterlandsturnering Øst/Vest) bliver spændende at opleve. Også DM i Høng 6.-9. juli glæder jeg mig til. Som en mindre ændring bliver DM i skud i år i Ringe, efter at have været en del år i Høng.

I bestyrelse og udvalg har vi arbejdet med den nye økonomiske strategiaftale med DIF. Indtil videre har vi aftalt tre hovedspor, som vi specielt skal fokusere på i årene 2018-2021. Det er ”Rekruttering og fastholdelse af medlemmer”, ”Talentudvikling af vore spillere”, og sidst men ikke mindst, ”Samarbejde med DGI Petanque”.
I skrivende stund arbejder vi med detaljerne i aftalen, som skal afleveres om en måneds tid. Det har indtil videre været et meget stort arbejde at nå hertil, men det er en forudsætning for at modtage det økonomiske tilskud fra DIF i årene frem, så det er en absolut nødvendighed. Blot til orientering drejer det sig om mindst 1,1 millioner årligt i hvert af de fire år – men gerne mere.

13.-16. april tager fire landsholdsspillere til VM i Gent i Belgien.
Her skal afvikles fem mesterskaber på de fire dage. Dame double, Herre double, Mix Double, Dame single og Herre single.

Torsdag -lørdag spilles fra 08.30-23.00 og søndag 08.30-18.30 efter det udsendte program, som kan findes her www.wpc-belgium2017.be. Henrik Toft og jeg selv vil forsøge at streame langt de fleste kampe til forbundets Facebook. Danmark skal spille mindst 25 kampe og højest 40 kampe, så vidt jeg lige kan regne ud. Så der bliver nok at se p, for de, der har lyst til det.

Oversættelsen af de nye eller opdaterede petanqueregler er nu gennemført. Jeg synes, at Dommerudvalget (TDUU) i samarbejde med Pernille Toft i sekretariatet, har lavet et flot arbejde. Der er vist stadig nogle få uklarheder, men jeg er sikker på, at vi nok skal få 100 % styr på det.
Vi må se hvordan det håndteres under kampene til VM i Gent. Så ved vi meget mere.
Jeg har i øvrigt lige hørt at dommerne giver os et halvt års tid til at lære de nye regler før de dømmer 100 % efter dem. Tiden skal bruges til vejledning, så vi bedre kan få kendskab til dem. Husk i øvrigt, at det nu er et krav at spille i lukkede sko – både for og bag. Det er af sikkerhedshensyn, så vi ikke falder i snorene.

Vi afholdt sidst i februar et dialogseminar med inviterede medlemmer fra klubberne samt specielt inviterede spillere med holdninger til vores turneringer.
Det var en udmærket dag, hvor alle have mulighed for at fremkomme med deres holdninger til alle vore turneringer. De fleste benyttede sig af muligheden på seminaret, mens andre ventede med at give sin holdning til kende til bagefter. Det er jo fuldstændig ens eget valg.
Konklusionen er jo nok, at det er umuligt at opfylde alle spilleres ønsker. Sådan var det før seminaret. Og sådan vil det være efter seminaret.
I bestyrelse og udvalg vil vi gøre hvad vi kan, for at ramme et niveau, som vil opfylde de flestes ønsker. Naturligvis ud fra hvad vi mener er rigtigt. Anderledes kan det ikke være.

Jeg vi også gerne reklamere for vores fælles tiltag med DGI.
Nemlig Petanquens Dag, 2. Påskedag i Høng og Føvling.
Vi håber, at mange spillere vi benytte lejligheden til at bakke om denne lejlighed til at signalere, at vi gerne vil samarbejde til gavn for petanque i hele Danmark.
Til jeres orientering fortsætter vore møder og kontakter også på det organisatoriske niveau, og vi ønsker at samarbejde om alt der giver mening for petanquesporten.

God kamp til alle.

Lars Friis
Formand for Dansk Petanque Forbund 

 


Dansk Petanque Forbund | Brøndby Stadion 20 , 2605 Brøndby | 26 28 24 45 | dpf@petanque.dk
CVR-nr.: 21 09 49 00 | Åbnings- og telefontid: Mandag - torsdag kl. 12-16 Cookies